kuvakoko

Kuvan pikselikoko riippuu kuvan käyttötarkoituksesta. Kuvan pikselikokoa ei kannata pienentää, ennen kuin tietää varmasti, ettei kuvaa tulla enää tarvitsemaan isompana. Tämä siitä syystä, että bittikarttagrafiikka kuvaa ei voida suurentaa rajattomasti. Joka tapauksessa, jokaisesta kuvasta on hyvä tietää kuinka suurena sitä voi käyttää ja tämän jälkeen sitten muuttaa se tarvittavaan kokoon.

Offset-painotöihin ja tarkkaan mustesuihkutulostukseen (valokuvat) riittää yleensä 300 dpi:n resoluutio. Vastaavasti sitten sanomalehtiin resoluutiota voidaan pienentää 170 dpi, koska sanomalehtipaperi on niin ohut, että jos kuvien resoluutio olisi tuosta korkeampi, kuva näkyisi myös paperin väärällä puolella. Näytöltä katsottaviin kuviin (web-kuvat) taasen riittää resoluutioksi 72 dpi.

kuvakoko

Alt + /Ctrl + i

Suurimman käyttökoon tarkistaminen:

  1. Valitse Kuva » Kuvan koko (Image » Image Size) tai näppäinyhdistelmä Ctrl + Alt + I (Alt +  + I)
  2. Varmista, että avautuvan ikkunan kohta Interpoloi kuva (Resample Image) ei ole valittuna.
  3. Syötä Resoluutio-kohtaan käyttötarkoitukseesi sopiva resoluutio.
  4. Dokumentin koko -kohta (Document Size) kertoo, mikä on tälle kuvalle suurin mahdollinen tulostus koko, jota voidaan käyttää kuvan laadun kärsimättä.

Kuvan koon muuttaminen:

  1. Varmista, että Interpoloi kuvaa -valinta on päällä, jos ei ole valitse se
  2. Syötä kuvalle haluamasi leveys tai korkeus. Pidä huoli, että Säilytä mittäsuhteet -valinta (Constrain Proportions) on päällä.
  3. Hyväksy muutokset OK-painikkeella.
[vimeo 10715184 nolink]