[youtube NNZr3l2PrZM nolink]

Olen jo pidempään seurannut Mark Wallacen Adorama TV:n julkaisemaa valokuvausta käsittelevää Podcast sarjaa Digital Photography 1 on 1. Suosittelen lämpimästi tutustumaan kyseiseen Podcast sarjaan. Sarjan Podcastit voit tilata osoitteesta http://www.adorama.com/alc/category/AdoramaTV.

Mutta mennäänpä nyt asiaan. Viimeisin Podcast käsitteli kysymystä, kuinka tulla paremmaksi valokuvaajaksi?

Kyseinen kysymys on erittäin mielenkiintoinen ja moni kuvaaja esittää sen, itseään kokeneemmille kuvaajille.

Kuten Mark toteaa videossa, niin paremmaksi kuvaajaksi tulemisessa ei ole mitään oikotietä, vaan paremmaksi kuvaajaksi tullaan harjoittelun avulla. Oikea kysymys tulisikin olla, että miten tulisi harjoitella, jotta tulisi paremmaksi kuvaajaksi? Kaikkihan sen  tietävät, että harjoittelut tekee mestarin, tai ainakin melkein. Pitäähän henkilöllä olla lahjoja kyseiseen asiaan, jotta voisi tulla mestariksi.

Mark kertoo videolla kolme vinkkiä, joita kannattaa harjoitella. Nämä vinkit liittyvät valokuvauksen perusasioihin. Nämä vinkit ovat:

 1. Kuviot (pattern)
  Toista samoja kuvioita, asioita kuvissasi.
  Muista katsoa läheltä ja kaukaa, älä unohda yksityiskohtia.
  Eräs sääntö tähän on, että täyttää koko ruudun tällä kuviolla. Tietenkin sääntöjä voi ja saa rikkoa, mutta opettele ensin asiat sääntöjen mukaan, sitten tiedät kuinka niitä voi rikkoa ja teet tämän rikkomisen tarkoituksella.
 2. Odottamattomat kuvakulmat (Unusually Point of View)
  Mieeti erilaisia kuvakulmia ja näkökulmia asioille. Älä tyydy siihen ensimmäiseen ja arvattavimpaan vaihtoehtoon.
  Älä unohda lähikuvia
 3. Kolmannesten sääntö (The Role of Thirds)
  Kultainen leikkaus