Tölkin valaisu

Tänään kuvasin juomatölkkiä, siten että tölkin pinnalla näkyisivät ”hikikarpalot”. Aikaa ei taaskaan kuvaamiseen ollut juuri yhtään. Kaiken kaikkiaan valon, heijastimien, kameran sekä tuotteen asettelemiseen kului aikaa maksimissaan noin 15 minuuttia.

Kuvassa käytin valona yhtä salamaa (Canon Speedlight 580ex II), jonka ammuin valkoisen sateenvarjon lävitse. Salaman sijoitin tuotteen taakse. Salaman tehona taisi olla 1/8 tai 1/16 ja zoom oli määrätty 24 mm, jotta valolla saataisiin täytettyä koko sateenvarjo. Tuotteen sivuille sijoitin kaksi heijastinta, joilla oli tarkoitus saada tölkin reunoihin valkoiset raidat. Kamerassa asetukset olivat manuaalilla, ja valotusaikana oli 1/60 aukon ollessa 2,8 (ISO 100).

Kuvan setupin voit tarkastaa osoitteesta http://bit.ly/dIP0Wa.

Syvyysterävyydestä

Artikkelissa Terävyysalue käytiin pohjimmiltaan lävitse, mitä terävyysalue (syvyysterävyys) tarkoittaa.

Alla olevassa kuvassa on esitetty miten aukko vaikuttaa syvyysterävyyteen. Kamera on ollut jalustalla ja paikallaan, myöskään polttoväliä ei ole otosten välillä muutettu. Ainoat tekijät, jotka kuvien välillä ovat muuttuneet, ovat aukko sekä valotusaika.

Jokaisessa kuvassa tarkennus on neljännessä Lego-palikassa, eli ensimmäisessä keltaisessa Legossa. Kuvaa klikkaamalla saat isomman kuvan näkyviin.

Tarkennus on tehty neljänteen Lego-palikkaan.