Monthly Archive: huhtikuu 2010

Muotokuvaa kahdella salamalla

Olen tässä viime aikoina katsellut verkkojen verkosta monia hienoja valaisumalleja. Yllättävän paljon ihmiset ovat käyttäneet valoja. Tällä tarkoitan sitä, että on käytetty monta valoa. Voisi kuvitella, että vähemmälläkin määrällä pärjäisi. Näin tällaisen muotokuvan, joka oli toteutettu kuudella (6) salamalla. Tässä… (READ MORE)

Salamakuvaus

Replacement

Roskien poisto

Kuvassa olevien roskien poistoon löytyy Photoshopista monta erilaista työkalua, joilla ne voidaan poistaa. Roskien poistaminen voidaan tehdä joko ennen värinkorjailuja tai niiden jälkeen. Kuitenkin se kannattaa tehdä aina ennen kuvakoon muutosta sekä kuvan terävöitystä. Paikkaustyökalu Paikkaustyökalulla valitaan ensin jollain valintatyökalulla… (READ MORE)

Kuvan manipulointi

, , , , ,

Kuvankäsittelyn perusteet

Tiedostot saat tallennettua omalle koneelle seuraavasti: Klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista (ns. kakkosnäppäin) ja esiin tulevasta valokosta valitset tallenna nimellä. Tämän jälkeen määrittelet kohteen, minne haluat kuvan tallentaa. Avaa PhotoShoppiin Naarmut.jpg. Tämän jälkeen muuta kuvan koko sellaiseksi, että kuvan pidempi sivu… (READ MORE)

Tehtäviä

Näytön kalibrointi Adobe Gamman avulla

Et välttämättä tarvitse mitään kalliita kalibrointi laitteita, jotta saisit näytön kalibroitua. Itseasiassa silmä on melko luotettava kalibrointilaite, mikäli sille vain tarjotaan kaksi vertailtavaa harmaa- tai väripintaa. Windows -koneissa näytön kalibroinnin voit suorittaa Adobe Gamma -nimisen sovelluksen avulla. Mac OS X… (READ MORE)

Perusteet

Save for Web

Kuvan tallentaminen verkkoon

Photoshopissa on mahdollista optimoida kuvat verkkoa varten. Tämä kannattaa muistaa, jos haluat julkaista kuviasi verkossa. Kuvien optimointi verkkojulkaisua varten on erittäin tärkeää, koska tällöin käyttäjä ei joudu lataamaan ylisuuria kuvatiedostoja. Tämän ansiosta myös sivujen latautuminen nopeutuu. Photoshopissa on kuvien tallentamista… (READ MORE)

Kuvat verkkoon