Monthly Archive: maaliskuu 2010

Miten kuvaamista voi harjoitella?

Kuvaaminen koostuu useasta eri osa-alueesta, teknisestä ja sisällöllisestä. Nämä kaksi osa-aluetta voidaan jakaa vielä useampiin osasiin. Tekninen pitää sisällään valotusajan, aukon, syvyysterävyyden, tarkennuksen jne. Sisällöllinen taasen pitää sisällään kuvan kertomuksen, kuvaajan näkemyksen välittymisen katsojalle, sen ettei kuva olisi tylsä. Näistä… (READ MORE)

Perusteet

Miten kehittyä kuvaajana?

Valokuvaus on mukava harrastus, jonka parissa voi helposti unohtaa nykyelämän hektisyyden ja syventyä ”omaan maailmaan”. Toisaalta valokuvaus on myös todella vaikeaa. Kuvaamisessa voi aina kehittyä. Omasta mielestäni valokuvaaja ei ole koskaan valmis. Tämä taitaa päteä kyllä alaan kuin alaan. Aina… (READ MORE)

Perusteet

Vinkki tuotekuvaukseen

Tässä artikkelissa on yksi esimerkki tuotekuvien valaisuun. Tuotteena tässä kuvauksessa on alttosaksofoni, joka on ehkä hieman liian suuri tähän setupiin. Ohjeeksi voisin sanoa, että alttosaksofonia pienempiä kohteita voi kuvata hyvällä menestyksellä tällä valojärjestelmällä. Seuraavassa setup-kuvassa on sinällään virhe, että siinä… (READ MORE)

Salamakuvaus

Kuvänkäsittely esimerkki

Vinkkejä henkilökuvaukseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä henkilökuvaukseen, joita olen itse kantapäänkautta oppinut. Lisäksi olen kerännyt tänne vinkkejä, joihin olen törmännyt erinäisillä keskustelufoorumeilla. Jos kuvattavalla on kamerakammo (noin 90% ihmisistä), niin kaiva kamera etukäteen esiin, laita se vaikka pöydälle kuvattavan ja itsesi väliin… (READ MORE)

Henkilökuvaus

Vinkkejä valaisuun

Seuraavassa on muutama vinkki valaisuun. Vinkit on kerätty erilaisista keskustelufoorumeilta sekä omia kokemuksen kautta löytyneitä vihjeitä. Laita oviaukkoon valoa läpäisevä kangas ja kuumavalot (esim. raksahalogeenit, työvalo tms.) viereiseen huoneeseen. Tällä tavoin saat tehtyä helposti ison tasovalon, joka antaa tasaisen ”varjottoman”… (READ MORE)

Vinkit

Mitä kameralaukkuun mukaan?

Seuraavassa on lueteltu muutama asia, jota kannattaa kameralaukussa kantaa matkassa. Joukossa on ideoita, joihin olen törmännyt verkon keskustelufoorumeilla sekä omia hyväksi havaittuja esineitä. Toivottavasti näistä on myös teille jotain hyötyä. Osta halpa vatupassi. Riko se. Laita yksi ”vatupassipalikka” mukaan kameralaukkuun…. (READ MORE)

Vinkit