Tehtäviä

Harjoitustehtäviä

Kuvankäsittelyn perusteet

Tiedostot saat tallennettua omalle koneelle seuraavasti: Klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista (ns. kakkosnäppäin) ja esiin tulevasta valokosta valitset tallenna nimellä. Tämän jälkeen määrittelet kohteen, minne haluat kuvan tallentaa. Avaa PhotoShoppiin Naarmut.jpg. Tämän jälkeen muuta kuvan koko sellaiseksi, että kuvan pidempi sivu… (READ MORE)

Tehtäviä

Kuvaustehtäviä

Seuraavassa on muutama kuvaustehtävä. Ota 6 kuvaa niin, että kuvien kulmissa on jokin elementti. Sama elementti ei saa olla kuvassa kuin kerran. Ideana tässä tehtävässä on oppia näkemään myös kuvan reunat ja kulmat. Yleensä aloitteleva kuvaaja keskittyy vain kuvan keskiosaan… (READ MORE)

Tehtäviä

Valotusaika ja aukko -tehtäviä

Seuraavassa on muutama valotusaikaan sekä aukkoon liittyvä tehtävä. Muista perustella vastauksesi. Kuinka aukko, valotusaika sekä polttoväli vaikuttavat kuvaan? Miten saan kuvaan lyhyen syvyysterävyysalueen? Miten saan kuvaan suuren syvyysterävyysalueen? Jos oikea valotus saavutetaan ajalla 1/125 ja aukolla 4, mikä aukko tulisi… (READ MORE)

Tehtäviä

Perusteet osion tehtäviä

Tee seuraavat tehtävät: Mitä tiedät digikuvauksesta? Valokuvauksen käsitteitä Valokuvauksen käsitteitä II Tutustu kameraasi ohjekirjan kanssa ja tutki miten valmiita aiheohjelmia kamerassasi on? Selvitä miten kamerassasi muutetaan kuvan koko ja pystyykö siinä muuttamaan kuvatiedoston pakkaussuhdetta. Miten kamerassasi säädetään valkotasapaino? Pystyykö kamerallasi… (READ MORE)

Tehtäviä